02.03.2021 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zpracování půdy s vysokou výkonností

Společnost Bednar FMT dokáže nabídnout stroje pro zpracování půdy a setí v širokém spektru provedení i záběrů. Jak v České republice, tak i na mnoha zahraničních trzích se na ni obracejí zemědělci, kteří požadují techniku s vysokou plošnou výkonností.

Přesně pro takové nároky je díky svému pracovnímu záběru více než dvanácti metrů určen talířový podmítač Swifterdisc XE 12400 Profi. Tento velký stroj se nejprve prezentoval na veletrhu Sima 2019, poté prošly prototypy intenzivním testováním a od podzimu 2019 byl zahájen prodej.

K tradičním přednostem, jako je velký pracovní záběr spolu s vysokou pojezdovou rychlostí, přidali inženýři BEDNAR ještě další prvek z vlastního vývoje – tzv. EH-Set. Všechny funkce stroje se dají ovládat jednoduše z kabiny traktoru díky instalaci kompletního elektrohydraulického ovládání. Stroj navíc umí i komunikovat s traktorem prostřednictvím ISOBUS, a může být tak ovládán na ISOBUS kompatibilním terminálu. K traktoru, respektive k jeho systému Load Sensing, se připojuje pouze trojice hydraulických hadic.

Komfortní ovládání značně zkrátí ztrátové časy při přejíždění na další pozemky, protože obsluha v kabině traktoru jen stiskne tlačítko, a širokozáběrový stroj se automaticky složí do transportní polohy. Prostoje kvůli přemýšlení nad správným postupem práce odpadnou.

Na terminálu se také provádí nastavování veškerých parametrů stroje, přičemž intuitivní zobrazení usnadňuje správné nastavení stroje. Moderní ISOBUS terminály již dovolují nahrání předpisových map i pro variabilní hloubku zpracování půdy. Podmítač Swifterdisc XE Profi pak má schopnost automaticky nastavovat pracovní hloubku podle této mapy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down