30.06.2021 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přesná aplikace hnojiva až k okrajům pozemku

LEMKEN prezentoval poprvé svá rozmetadla minerálních hnojiv na veletrhu Agritechnica 2019. Mezitím se již první rozmetadla LEMKEN etablují v praxi. Pro zemědělce Daniela Biedemanna z obce Kevelaer v Porýní byl důvodem pro pořízení rozmetadla LEMKEN Polaris 14 právě systém ovládání dílčích záběrů Econov.

Pozemky, na kterých mladý farmář hospodaří, jsou velmi nepravidelně tvarovány a s mnoha klíny. S dosavadním rozmetadlem nebylo možné v takových podmínkách dosáhnout rovnoměrné aplikace hnojiva.

K tomu ještě přistupuje další argument – legislativní. Výstižně jej vyjádřil přímo Daniel Biedemann: „Na základě nového nařízení musím zredukovat dávky dusíku o dvacet procent. Nyní aplikuji každý kilogram hnojiva ještě precizněji než dříve.“

Další silnou stránkou nových rozmetadel LEMKEN je systém hraničního rozmetání Tribord 2D- resp. 3D. Díky nim je možné aplikovat hnojivo přesně až k hranicím polí. Různé módy pro aplikaci se dosahují změnou bodu výpadu hnojiva na kotouče a s využitím speciálních lopatek pro hraniční rozmetání. Hnojivo si zachovává své letové vlastnosti.

Aby si rozmetadla LEMKEN co nejdéle udržela svou charakteristickou modrou barvu, klade jejich výrobce důraz na vysoce účinné lakování komponent, které jsou vystavené korozivnímu působení agresivních minerálních hnojiv.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down