08.03.2021 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové radličkové kypřiče s promyšlenou konstrukcí

Český výrobce zemědělské techniky BEDNAR FMT si obohatil sortiment strojů o nový typ radličkového kypřiče Fenix_FO. Jako první byl představen stroj se záběrem pěti metrů s radličkami ve třech řadách, ale výrobce má ještě delší variantu se čtyřmi řadami radliček, která disponuje ještě větší průchodností.

Stroj tak bude ještě vhodnější pro zpracování pozemků po sklizni zrnové kukuřice. Pokud bude kypřič pracovat v těžkých jílovitých půdách, jsou vhodným řešením radličky s návarem z karbidu.

Robustní slupice zajišťuje stálý záběr radliček i v těžkých půdách. O rovnoměrné hloubkové vedení radliček v celém záběru se kromě utužovacích válců starají ještě přední opěrná kola s hydraulickým ovládáním. Kypřiče Fenix FO jsou standardně osazeny jednoduchým předním opěrným kolem, které může být na přání ve zdvojeném provedení.

Pro případ kontaktu s cizím předmětem jsou radličky standardně chráněné systémem mechanického non-stop jištění. Vinutá pružina je uložena horizontálně. Originálním konstrukčním prvkem kypřičů Fenix FO je to, že půdní rýhu od každé radličky nejenže zahrnují kotouče sekce nivelační sekce, ale poté ji i zpětně konsoliduje obruč opěrného válce. V půdě tak zůstává maximum vláhy. Efekt je tím výraznější, čím větší pracovní hloubka radliček je; BEDNAR Fenix FO umí pracovat v hloubce až 35 cm, takže může být využíván i k prohlubování půdního profilu (i včetně ukládání hnojiva do půdy). Pro větší pracovní hloubky se z radliček demontují křídla. Naopak spolu s křídly dokáže Fenix FO zajistit první podmítku již v hloubkách záběru pěti centimetrů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down