18.03.2021 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kvalita přichází z Rakouska

Moderní a rozsáhlá řada žacích strojů Pöttinger nabízí prvotřídní kvalitu řezu, stabilitu a dokonalé kopírování pozemku, což má vliv na vysokou kvalitu píce a velké výnosy. Konstrukční detaily a specifické technické prvky významně přispívají k zajištění kvalitního krmiva. To je také případ žací lišty, srdce diskových sekaček, která se v zemědělské praxi už tisíckrát osvědčila.

Žací lišta, která byla zcela vyvinuta v hlavním závodě v Grieskirchenu (Rakousko), kde se také vyrábí, zaujme plochým a úzkým designem. Její výška pouze 4 cm má vliv na optimální tok krmiva, šířka pouhých 28 cm zaručuje dokonalé kopírování povrchu pozemku a tím i prvotřídní řez. Díky přesné svařované konstrukci je žací lišta velmi robustní a 100% nepropustná, převodový olej zůstává v převodovce i po letech používání. Diskové žací lišty Pöttinger jsou poháněny téměř stejnými ozubenými koly (44 a 35 zubů). V kontaktu jsou vždy tři zuby, což zaručuje jejich nejnižší možné namáhání a vysokou úroveň spolehlivosti.

Zploštělá přední část lišty umožňuje hladký pohyb po travním drnu a čisté oddělení plodiny, přitom škrabky zabraňují hromadění nečistot na horní části nosníku. Zploštělé kuželové povrchy zlepšují dopravní efekt píce a optimalizované překrytí stop nožů zajišťuje čistý a rovnoměrný vzor sečení. Upnuté nože sekačky běží s co nejmenší vzdáleností od horního okraje lišty, což má vliv na kvalitní řez i za nepříznivých podmínek, jako je vlhkost a nečistoty. Žací lišty Pöttinger se snadno udržují, s rychlovýměnným systémem nožů je jejich výměna snadná. Stačí pouze zatlačit pružnou sponu pomocí klíče na čepel a vyměnit ji.

Společnost Pöttinger uplatňuje při výrobě strojů nejvyšší standardy kvality. Bezchybná funkce a absolutní spolehlivost mají velkou prioritu.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down