24.03.2021 | 06:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prověřená technologie s nejmodernější výbavou

Výrobce Case IH je mezi zemědělci znám mimo jiné také svými axiálními kombajny. Vyrábí se ve dvou modelových řadách – jako AF 150 a AF 250. V současnosti se tyto stroje pyšní nejmodernějšími technologiemi pro omezení ztrát zrna, hlídání poškození zrna, vysokou výkonnost a maximální zjednodušení práce obsluhy.

Na mnoha lety ověřeném principu s jedním axiálním rotorem je postaven stroj s mimořádnou mnohostranností ohledně široké škály sklízených plodin. Díky tomu se maximalizuje využití a prodlužuje doba využití. Jako výsledek vývoje nekonvenčního systému výmlatu se kombajny Case IH Axial-Flow® pyšní nejšetrnějším působením při oddělování zrna. Splňují tak všechny požadavky, které hospodáři na sklízecí mlátičku kladou, aby mohli svou úrodu sklidit nejen včas, ale také se zachováním kvality a s co nejmenšími ztrátami.

Konstruktéři Case IH se vydali cestou uvolňování zrna třením zrna o zrno v rotoru o velkém průměru. Tento rotor zároveň přebírá i separaci zrna, tudíž odpadá potřeba klávesových vytřasadel a dalších složitostí. Rotor oddělí zrno z klasu a je separováno intenzivní odstředivou silou. Separace zrna je díky odstředivé síle efektivnější než u klasické technologie, kde se spoléhá na gravitační sílu.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 4/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down