24.04.2021 | 05:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úspěšné secí stroje s rozšířením možností výsevu

Firma Pöttinger vyrábí již řadu let úspěšné pneumatické secí stroje Terrasem. Jedna z variant disponuje pevně rozděleným zásobníkem, dvojím dávkováním a možností aplikace hnojiva do půdy společně s výsevem. A nyní představil výrobce další verzi – doplněnou ještě o secí stroj Tegosem.

S tímto secím strojem pro setí meziplodin se možnosti pneumatického secího stroje Terrasem ještě rozšiřují. Kromě výsevu s přihnojováním prostřednictvím secích a přihnojovacích botek je možná ještě doplňková aplikace mikrogranulátů do půdy či setí směsky. Secí stroj Tegosem 500 je snadno přístupný přes lávku před zásobníkem osiva.

Tegosem 500 umí provádět aplikaci na povrch půdy. Kromě toho je ale možný i tzv. Single Shoot postup, dávkování osiva či hnojiva a jeho vedení společně s osivem z hlavního zásobníku k dvojkotoučovým secím botkám. Precizním uložením do půdy jsou vytvořeny vhodné podmínky pro počáteční vývoj.

Povrchová aplikace nachází své uplatnění při setí hlavní plodiny současně s podsevem, jako například vojtěšky či jetele do obilniny, a probíhá v oblasti mezi pneumatikovým opěrným válcem a lištou secích botek. Doprava osiva se u stroje Tegosem realizuje pneumaticky. Impulzy pro zahájení a ukončení dávkování se převezmou od centrálního výsevního ústrojí stroje Terrasem. Standardně se k Tegosemu dodávají dva výsevní válečky – pro semena velká (obilí, boby, hrachy a lupinu) a malá (jeteloviny).*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down