05.04.2021 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Traktory s komfortní kabinou

Traktory nové generace Fendt 700 Vario Gen6 jsou velkou novinkou. Majitelem takového traktoru je i Jaroslav Teiml a s mimořádnou chutí jsem se vypravil na reportáž. Byl jsem zároveň důkladně připraven ohledně nových systémů značky Fendt z tiskové konference a dalších zdrojů – alespoň v teoretické rovině.

Na poli jsem poznal traktor celkem snadno – ještě se leskl novotou. Lakování do nového odstínu zelené barvy spolu se světle šedým zbarvením nasávacích mřížek kapoty motoru, rozšířenými výstupními mřížkami chladicího vzduchu na obou stranách kapoty a pochromovaný kryt horní části výfuku jasně poukazovaly na zástupce nové generace Fendt 700 Vario Gen6. Otec se synem Teimlovi jsou zvyklí pracovat tvrdě a bez oddechu, takže delší přestávka na poli nepřicházela v úvahu. Reportáž musela proběhnout za jízdy a tak jsem zamířil k traktoru do pole.

Do kabiny vedou tři široké a proti znečišťování z obou stran dobře chráněné schůdky. Vstup je prostorný a bezpečný také díky tomu, že madla jsou vždy tam, kde mají být. Pro spolujezdce je připravena velmi pohodlná sedačka, jejíž sedák i opěrka jsou měkce polstrované. Nohy jsem si odložil na malou gumovou podložku přímo pod sedačkou, protože jsem nějak vytušil, že na zbytku podlahy bude kobereček a řidič si potrpí na čistotu – tudíž po vstupu do kabiny si boty odloží. Má úvaha se ukázala jako správná. Kabina traktoru Fendt 724 Vario v nejlepším provedení Profi+ připomínala obývací pokoj.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down