15.04.2021 | 09:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kombajny pro extrémní svahy

Výrobce Fendt představil na tiskové konferenci také novinku z oblasti vytřásadlových sklízecích mlátiček. Jejich sortiment rozšiřuje nový model Fendt 5275 C SL. Tento pětivytřasadlový stroj je vhodný především do extrémně svažitých regionů. V rámci série C vhodně doplňuje modely PL- a PLI. Další novinkou je dostupnost telemetrického systému Fendt Connect pro sklízecí mlátičky řady C- a L.

Sklízecí mlátička Fendt 5275 C SL byla vyvinuta pro práci na extrémně svažitých polích s bočním sklonem až 38 stupňů. SL je zkratka pro systém SuperLevel. Fendt 5275 C SL se vyznačuje jedinečným systémem svahového vyrovnávání v příčném i podélném směru. Za jízdy do svahu vyrovnává svahové vyrovnávání SuperLevel navíc ještě třicetiprocentní svažitost v podélném směru a sklon ze svahu deset procent.

Systém svahového vyrovnávání si obsluha nastaví na terminálu. Samotné vyrovnávání je poté realizováno prostřednictvím hydraulických ventilů. Je-li systém vyrovnávání aktivní, nacházejí se mláticí ústrojí, zásobník zrna, separační a čisticí ústrojí i kabina stále ve vodorovné poloze. Mlátička se dokáže přizpůsobovat svažitému terénu díky svému novému konceptu podvozku. Sklon v podélném směru je regulován prostřednictvím dvou pístnic.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down