02.04.2021 | 09:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozmetadla pro rodinné farmy

Dánská společnost Bredal se svou aplikační technikou oslovuje zemědělské podniky všech velikostí – od rodinných farem až po profesionální poskytovatele služeb či velké farmy s mnoha tisíci hektarů orné půdy.

Majitelé rodinné farmy si mohou pořídit rozmetadlo Bredal s menším objemem zásobníku, které může být jednoduše, anebo i komfortně vybaveno. Do první skupiny patří modely Bredal F2. Jedná se o nesená rozmetadla s mechanickým pohonem a jednoduchou konstrukcí. Hnojivo ze zásobníku o objemu 1500 až 4500 l může být aplikováno v záběru od 12 až do 36 m.

Dávkovací ústrojí je poháněné hydraulicky, díky čemuž není nutné při každém otáčení soupravy na souvratích opakovaně vypínat a opět zapínat vývodový hřídel. Dále tato výbava dovoluje i automatickou regulaci dávkování hnojiva v závislosti na pojezdové rychlosti. Rozmetadla jsou určena k aplikaci běžně dostupných typů hnojiv a pro náročné uživatele mohou být vyrobena se zásobníkem z ušlechtilé oceli. Tato varianta zároveň znamená i snadnější čištění a údržbu. Pokud má traktor vyšší zvedací kapacitu svého tříbodového závěsu, může být zásobník osazen ještě nástavbou.

Rodinné zemědělské podniky se často zaměřují na pěstování speciálních plodin či zeleniny. Pro speciální typy hnojiv nabízí Bredal na přání výbavu pro aplikaci malých dávek hnojiv, s níž lze na pole aplikovat také insekticidy proti slimáčkům či rozhazovat osivo meziplodin.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down