08.04.2021 | 05:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka v oblasti přesných secích strojů

Firma Amazone má pro tento rok – mimo jiné - zajímavou novinkou v oblasti přesných secích strojů. Novinka má označení Precea. Stroj byl vyvíjen s velkou pečlivostí od roku 2014 na základě seznamu požadavků sepsaného při dotazovací akci přímo u zákazníků v praxi. Výsledek byl k vidění v expozici na Agritechnice: Amazone Precea 4500-2CC byl zcela nový přesný secí stroj se záběrem 4,5 m v neseném provedení a se šesti výsevními jednotkami. Vybaven byl centrálním zásobníkem na hnojivo, který může mít kapacitu 950 anebo 1250 l; zásobník byl vybaven plnicím šnekovým dopravníkem.

Na stroji na první pohled zaujmou kompaktní rozměry – je výrazně kratší, než předchůdce řady ED. Aby bylo těžiště posunuté ještě blížeji k traktoru, je zásobník na hnojivo agregován v prostoru nad závěsem secího stroje, a na přání může být doplněn o systém vážení. A ačkoli nároky na počet vnějších hydraulických okruhů traktoru jsou v závislosti na výbavě rozdílné, tak v provedení s komfortní hydraulikou vyžaduje Precea pouze jeden vnější hydraulický okruh traktoru s dvojčinnou funkcí a volnou zpátečkou.

Již od začátku vývoje bylo jasně dáno, že Precea bude mít teleskopicky výsuvný rám. Tak tomu také je – výsuv zajišťuje uvnitř uložený hydraulický válec. Konstrukce využívá hlavního rámu a dvojice bočních rámů ze čtyřhranných profilů. Díky tomu si uživatel stroje může zvolit jednu z těchto meziřádkových vzdáleností: 65, 70, 75 či 80 cm, ale také 50 či 45 cm, takže s Preceou lze realizovat i přesné setí cukrové řepy a řepky.  Stroj tak může být osazen až devíti výsevními jednotkami v asymetrickém uspořádání, ale též sedmi.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down