04.04.2021 | 05:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Talířové brány, které zvládnou víc, než jen podmítku

Nástupce talířového podmítače Rubin 9 firmy LEMKEN má označení Rubin 10 a nabídne opět celou řadu velmi originálních technických řešení. Existuje ve třech variantách: nesená verze, nesená verze s přídavným opěrným kolem a velké polonesené provedení.

Precizně navržené symetrické uspořádání talířů vede k tomu, že boční síly působí na obou stranách podmítače symetricky, a ve výsledku se neutralizují. Rozteč mezi záběry talířů činí 12,5 cm. Talíře jsou ale rozloženy ve dvou řadách, takže rozteč mezi jednotlivými talíři v řadě činí 25 cm, a nechybí ani osvědčené dvojí zešikmení.

Speciálně tvarované slupice a rám s tradičně otevřenou konstrukcí poskytují hodně prostoru pro pohyb půdy a organické hmoty. Aby nebyl proud hmoty zpomalován ani ve středové sekci podmítače, jsou tři středové talíře Rubinu 10 posunuty v podélné rovině vzad. Toto patentované řešení optimalizuje proudění půdy a hmoty strojem, a zároveň zabezpečuje rovnoměrné zpracování půdy v celém pracovním záběru podmítače.

Nové talíře u LEMKEN Rubinu 10 mají nejenom o 25 mm větší průměr, než dosavadní provedení u Rubinu 9; také garantují až o třicet procent delší životnost, protože jsou vyrobeny z vysoce ušlechtilé oceli.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down