03.05.2021 | 05:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pokročilá technologie pásového podvozku u řezaček

Řezačka, která se nezastaví ani v těžkém terénu, je Claas Jaguar 900 Terra Trac: s velkou kontaktní plochou pásů, uzávěrkou diferenciálu, pohonem zadní nápravy a přepravní rychlostí až 40 km/h při celkové šířce do tří metrů je to správný stroj pro profesionály.

Firma Claas pokračuje ve vývoji své technologie pásových podvozků Terra Trac. Jednou z dalších aplikací je i osazení sklízecí řezačky pásovými podvozky. Claas Jaguar 900 byl namísto pneumatik na přední nápravě osazen pásovými jednotkami Terra Trac s patentovanou kinematikou. Tím je u těžkého sklizňového stroje zajištěno jeho šetrné působení na půdu.

U kolového stroje s pneumatikami o rozměru 800/70 R 38 je měrný tlak na půdu 1,2 baru, zatímco u stejné řezačky s pásy díky více než dvojnásobně velké kontaktní ploše klesne na 0,6 baru – při přímě jízdě. Od určitého úhlu natočení zadních kol se přední část pásových jednotek zdvihne nahoru, ale i tak je měrný tlak udržován na nízké hodnotě pouhých 0,9 baru.

Claas Jaguar 900 Terra Trac má i lepší trakční vlastnosti, což ocení každý uživatel zvláště při podzimní sklizni silážní kukuřice v agregaci s velkým sklizňovým adaptérem Orbis 900 pro dvanáct řádků. Nedochází k záběru jednotlivých záběrových zubů pláště pneumatiky, ale mnoha zubů po celé šířce a délce kontaktní plochy pásů. Velký průměr hnacího a napínacího kola zabraňuje rychlému zapadnutí do měkké půdy a umožňuje se rychle dostat z vyježděných kolejí při sklizni v těžkých podmínkách. Komfort jízdy zvyšuje systém hydropneumatického odpružení podvozků Terra Trac.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down