04.05.2021 | 02:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Antracitová kráska loví v ozimech na českých polích

V České republice pracuje velká spousta postřikovačů značky Amazone. Od tažených strojů tady nechybí ani největší modely Amazone UX 11200 s tandemovým podvozkem a nádrží o objemu 11 200 l. Ale letos na jaře brázdí česká pole postřikovač, který je na první pohled unikátním.

Skutečně již na první pohled zaujme – je totiž celý černý, jen na bocích nádrže svítí několik oranžových „drápů“. Líbivé antracitové lakování samojízdnému postřikovači Amazone až neuvěřitelně dobře sedne. Tmavé jsou také ráfky kol s pneumatikami Michelin SprayBib a střecha kabiny. Jedná se o speciální model s přiléhavým označením Black Pantera, který vyrobila firma Amazone při příležitosti výročí padesáti let výroby svých postřikovačů.

O pořádný zájem se tento stroj postaral již v průběhu mezinárodního veletrhu Agritechnica 2019, když se majestátně vypínal v expozici firmy Amazone. V roce následujícím pak bylo v plánu jej předvést v rámci Tour v Německu a dalších evropských zemích. Koronavirová pandemie však tyto plány zhatila. Předvádění v menším měřítku se tak mohlo rozjet až v roce letošním; Black Pantera se předváděla nejprve na Slovensku a poté zamířila do Čech. Redakce mohla být přitom, když se tato líbivá divoká šelma proháněla po porostech ozimé pšenice nedaleko Hustopečí.

Až se předváděcí Tour v České republice skončí, antracitová kráska již naši zemi neopustí. Stane se majetkem jednoho ze zákazníků společnosti Agrotec, i když je to jediný takový stroj na světě. A proč jsme dostali přednost před ostatními trhy, včetně Německa či Francie? O tom si přečtěte více v článcích v Mechanizaci zemědělství č. 6/2021 a v týdeníku Zemědělec.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down