14.05.2021 | 04:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka od českého výrobce

Český výrobce zemědělské techniky, společnost BEDNAR, přichází s novinkou - univerzálním nosičem Caddy CD pro agregaci nesených a polonesených strojů. Kromě strojů Terraland TN nebo Terrastrip ZN může agregovat i nesené či polonesené stroje ostatních výrobců. Najde tak v podniku široké využití.

Smysl tohoto stroje spočívá v tom, že traktorům, které nemají tříbodový závěs nebo dostatečnou zvedací kapacitu zadního tříbodového závěsu, umožní agregovat závěsnou techniku o vyšší hmotnosti. Tříbodový závěs nosiče Caddy CD disponuje zvedací silou 50 kN. Zvládne tak i dlátový pluh v případě, že je osazen Cutterpack pěchem.

Zvlněné kotouče Cutter disk si ke svému dlátovému pluhu pořizují také zemědělci, kteří provádí hluboké zpracování půdy před výsevem ozimé řepky. Hroudy nemají žádnou šanci - dvě řady zvlněných kotoučů je všechny rozříznou. Přídavný efekt v kypření ornice vede i lepšímu urovnání povrchu pozemku, který je takto připraven pro setí.

U pěstitelů ozimé řepky se navíc ukazuje, že porosty zaseté po hlubokém zpracování Terralandem vykazují již na podzim i na jaře celkově lepší zapojení a vyrovnanější růst, a v létě pak vyšší výnosy. Je to dáno jak úsporou vláhy při základním zpracování půdy na podzim, tak i eliminací půdního zhutnění ve větších hloubkách, kde se kořeny řepky mohou nerušeně rozvinout. Ve srovnání s orbou je kypření půdy dlátovým pluhem energeticky méně náročné a s vyšší plošnou výkonností.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down