18.05.2021 | 05:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Oblíbený podmítač s inovacemi

Pracovníci Zemědělského družstva Kokory spoléhají v oblasti zpracování půdy a setí na stroje výrobce Horsch. Na základě spokojenosti s fungováním secího stroje Concord Co 6 byl v roce 2005 pořízen i radličkový kypřič od firmy Horsch – Terrano 5 FX v poloneseném provedení o záběru pěti metrů.

Jakmile se na poli sklidila sláma pro využití v živočišné výrobě, nastoupil radličkový kypřič Horsch. První či opakované podmítky a také kypření do větších hloubek byly doménou tohoto univerzálního stroje. Robustní rám a pevné slupice mají velkou zásluhu na tom, že i po šestnácti letech práce v těžkých podmínkách Horsch Terrano 5 FX stále odvádí kvalitní práci.

Ale neustálý vývoj u firmy Horsch se zasloužil o to, že kypřič Terrano 5 FX dostal na jaře letošního roku na dvoře Zemědělského družstva Kokory v oblasti podmítání pozemků konkurenta. První podmítky bude v roce 2021 zajištovat talířový podmítač Horsch Joker 5 RT. Pracovníci podniku mají ve značku Horsch již naprostou důvěru, a tak si pořídili krátké talířové brány nové modelové řady Joker 5 – 8 RT těsně potom, co je výrobce uvedl na trh.

Nová řada Joker RT se pyšní řadou inovací. Hydraulický okruh zdvihu podvozku je doplněn o dusíkové akumulátory, které zabraňují tomu, aby při podmítce se zdviženým podvozkem docházelo k rozkmitání podvozku. Nový Joker RT je také celkově delší, protože došlo k roztažení sekcí od sebe. Tím je dosaženo zvýšení průchodnosti materiálu strojem. Větší část materiálu má také čas spadnout zpátky na povrch pozemku předtím, než je znova zpracovávána další sekcí. A talíře jsou nyní uchyceny ke slupici v pozměněném zaúhlení, které jejich agresivní zahlubovací efekt nadále ponechává, ale zlepšuje se účinnost na promísení organické hmoty s půdou a jejího zaklopení.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down