22.05.2021 | 05:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stá Amazone Pantera prodána v ČR

Nová výroční Black Pantera v rukou svého majitele se stala stým prodaným samojízdným postřikovačem Amazone Pantera u nás. Jedná se o provedení Pantera 4503-H, které má možnost plynulého zvýšení světlé výšky až do 180 cm. Zároveň lze plynule měnit i rozchod kol v rozsahu od 180 do 260 cm.

Takto lze stroj vhodně přestavit i pro práci v porostech brambor či cukrové řepy. Změna rozchodu se ovládá pohodlně z kabiny a děje se za pomalé jízdy vpřed; jakmile je požadované hodnoty dosaženo, stroj automaticky zastaví pojezd. A existují také uživatelé, kteří mají více sad kol s různým rozměrem pneumatik a ty si v průběhu roku na postřikovači mění.

Pantera je stroj, který firmě Amazone umožnil proniknout do oblasti samojízdných postřikovačů. A to úspěšně – je velký, rychlý a pohodlný, takže dovoluje velkou plošnou výkonnost, zároveň je ale i obratný při ošetřování i malých polí.  Označení Pantera 4503-H v sobě skrývá kapacitu nádrže 4500 litrů (doplněné o 500 l čisté vody) a stroj třetí generace. V průběhu roku 2021 uvede Amazone na trh zdokonalené Pantery čtvrté generace; hlavní rozdíly popíšeme později.

Celou hmotnost velkého postřikovače a jeho náplní nesou čtyři stejně velké pneumatiky. Díky celkové šířce stroje jen 2,55 m s ním není problém projet ani na úzkých silničkách či po polních cestách. Rozvor náprav na úrovni 320 cm a inteligentní řízení všech kol poskytují Panteře značnou obratnost – vnější rádius otáčení činí jen 6,3 m. Při práci na poli ale nejsou vždy natáčena všechna kola: při aplikaci látek jsou řízena jen přední, a jakmile přijde čas k otočení se na souvrati, pak se připojí i řízení zadních kol. Zrovna tak autopilot, pokud je jím postřikovač vybaven, bude ovládat přední kola.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down