26.05.2021 | 04:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vozy královské třídy s dvěma rotory

U německé firmy Bergmann má již od roku 1995 tradici produkce samosběracích návěsů řady Royal. V listopadu 2019 představil výrobce modernizaci těchto návěsů – na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2019. Od té doby jsou všechny tyto vozy způsobilé jak ke sběru zavadlé píce z řádku, tak i k odvozu hmoty či kukuřičné řezanky od sklízecí řezačky.

To, co se nezměnilo, jsou dva plnicí rotory. První z nich protlačuje píci přes nosník se 41 noži, čímž se dosahuje teoretické délky 34 mm. Druhý rotor plynule přebírá řezanku a se svými dvěma řadami prstů ji dopravuje do ložného prostoru návěsu. Přitom se zároveň stará i o její stlačení. Princip dvou plnicích rotorů je zemědělci velmi oceňovaný. Modelová řada Royal zahrnuje samosběrací senážní vozy s objemem ložného prostoru od 26 do 30 krychlových metrů podle DIN.

Smysl pro detail se ukazuje již u sběrače. Na přání jej lze v zadní části doplnit opěrným válečkem a hydraulickým odlehčením. Do obtížných podmínek užitečná výbava. Oproti předchůdcům ale doznal sběrač i další celky návěsu zesílení. Větší hmotnost návěsu se pak daří lépe rozložit na půdu díky větším pneumatikám se šířkou až 710 milimetrů. Na přání lze vůz vybavit náběžným řízením zadní nápravy.

Oj návěsu je hydraulicky ovládaná a může být upnuta také do spodního závěsu traktoru. A v případě, že má uživatel návěsu Bergmann Royal zájem o využití vozu ke sklizni zeleného krmení, je možné jej na přání osadit vykládacím dopravníkem vzadu, který čerstvou píci uloží na žlab.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č.7/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down