02.06.2021 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inteligentní postřikovač šetří nemalé částky

Firma Amazone pokračuje ve vývoji aplikační techniky, která by fungovala efektivněji a zároveň i šetrněji vůči životnímu prostředí. Letos na jaře tak proběhlo testování taženého postřikovače Amazone UX 5201 SmartSprayer s rameny o záběru 36 metrů v praxi.

Na polích velkého zemědělského podniku probíhala aplikace listového herbicidu přímo v místě výskytu plevelných rostlin. V kultuře širokořádkové plodiny dokázaly kamery s technologií snímkování porostu od firmy Bosch rozeznat rostliny plevelné od rostlin kulturních; software xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) od společnosti BASF Digital Farming Solutions pak ve zlomcích sekundy dokázal rozhodovat o tom, která tryska bude herbicid aplikovat a po jak dlouhou dobu.

Pokud ale chce uživatel takového postřikovače přejít na klasický způsob a postřikovou látku aplikovat plošně na celý pozemek, pak to postřikovač Amazone UX 5201 SmartSprayer umožňuje také. A to díky přídavné nádrži a druhému samostatnému vedení kapaliny.

Praktická nasazení postřikovače ukázala, že Amazone UX 5201 SmartSprayer umožňuje dosahovat úspor na úrovni až osmdesáti procent herbicidů ve srovnání s plošnou aplikací. Firma Amazone ještě prověří přínos nové technologie při aplikaci herbicidů v cukrovce, kukuřici a ozimé řepce. Postřikovač je osazen nově vyvinutými high-tech postřikovými rameny, v nichž jsou integrovány moduly s kamerou a osvětlením, takže může pracovat i v nočních hodinách. Precizní aplikace jen do míst s výskytem plevelů je zajišťována také díky preciznímu vedení ramen nad terénem systémem ContourControl v součinnosti s tlumením výkyvů ramen SwingStop.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down