04.06.2021 | 09:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Snadná správa dat zjednodušuje zemědělské operace

Data a informace mají v současném zemědělství stále větší hodnotu. Zvláště pro fungování systémů precizního zemědělství je spolehlivý tok dat nezbytností.

Úspěšné strategie hnojení, ochrany rostlin a výsadby a setí závisejí na přístupu k přesným informacím o výnosech z minulých let a rozdílech mezi výnosy na konkrétním místě pole.  Aby bylo možné tyto informace v budoucnu poskytnout plně automaticky a se souhlasem zemědělce nebo dodavatele, mohou být nyní platforma FieldView a portál Claas Telematics připojeny prostřednictvím Claas API. Výsledkem je otevřený přístup k novým možnostem analýzy dat s automatickým přenosem dat o sklizni a informací o strojích z Claas Telematics do FieldView.

Automatická dokumentace v Claas Telematics umožňuje dokumentaci nezávislou na řidiči, specifickou pro pole a pro danou lokalitu, takže lze generovat úplný přehled o každé zpracovávané oblasti s přihlédnutím ke všem zaznamenaným parametrům. Vedle údajů o stroji a o spotřebě lze dokumentovat také např. údaje o výnosu a měření senzoru NIR. Když propojí zemědělec a dodavatel svůj účet Claas Telematic přes Claas API (Application Programming Interface/rozhraní pro programování aplikací) se svým účtem FieldView, budou dokumentované údaje o sklizni ze systému Telematics načteny a poslány do doručené pošty uživatele FieldView. Odtud si může zákazník vybrat soubory, které může synchronizovat se svým kontem FieldView a kompletní dokumentaci související s polem pak může dále zpracovávat ve FieldView.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 7/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down