22.06.2021 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Čtvrtý výrobní závod otevřen

Rakouská firma Pöttinger zažívá rozkvět. Okruh zákazníků se stále zvětšuje, a aby bylo možné vyhovět všem požadavkům, vedení společnosti v roce 2020 rozhodlo o vybudování dalšího výrobního závodu. Vyrostl v obci St. Georgen, nedaleko Grieskirchenu, kde má Pöttinger své sídlo. Jedenáctého června přišel den, kdy byl v pořadí již čtvrtý výrobní závod slavnostně otevřen. Majitelé, jednatelé, spolupracovníci a hosté firmy Pöttinger - v souvislosti s nařízeními dle probíhající koronavirové pandemie v úzkém kruhu – dali nové stavbě své posvěcení.

Za pouhý rok stavebních prací bylo dosaženo prvního stupně nového závodu. A to za investice ve výši 25 milionů euro. Další pokračování ve výstavbě urychlil velice příznivý vývoj v oblasti objednávek nových strojů Pöttinger a značně omezené možnosti dalšího rozvoje u mateřského závodu v Grieskirchenu. Slavnostní otevření tak mohlo být spojeno zároveň se startovním výstřelem pro výstavbu dalšího stupně nového závodu.

Když hodinář a zámečník Franz Pöttinger zakládal v roce 1871 firmu, jistě neměl představu o tom, že přesně po 150 letech bude pod jeho jménem otevřen již čtvrtý výrobní závod. Závěsná technika ke sklizni pícnin se vyrábí v mateřském závodě v Grieskirchenu, mechanické a pneumatické secí stroje a secí kombinace pak v německém Bernburgu, v centrum na stroje pro zpracování půdy se proměnil výrobní závod v jihočeských Vodňanech a nová továrna v rakouském St. Georgen tento kvartet uzavírá. Hned po slavnostním otevření se tam rozeběhne výroba lisů na válcové balíky a shrnovačů píce včetně nových čtyřrotorových modelů.

Za rok stavebních prací byla postavena továrna se zastřešenou plochou 6300 metrů čtverečných, k níž náleží ještě sedmnáct hektarů volné plochy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down