12.06.2021 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovace v oblasti aplikační techniky

Techniku pro ochranu rostlin nabízí německý Fendt ve svých barvách teprve od roku 2017. Své postřikovače vyrábí v německém závodě Hohenmölsen, kromě toho ale u těchto strojů pokračuje i jejich další vývoj.

V oblasti samojízdných postřikovačů posouvá top model Fendt Rogator 665 s maximálním výkonem motoru 307 k tyto stroje výkonově ještě více nahoru.

Zároveň jsou všechny samojízdné postřikovače od roku 2020 vybaveny šestiválcovým motorem se zdvihovým objemem 7,4 l. S využitím pasivního filtru pevných částic splňují všechny samojízdné stroje požadavky emisní normy Stupeň V. A kromě jiného se paleta možných velikostí a typů pneumatik rozrůstá o dvě další varianty.

Stejně, jako i většina předních výrobců postřikovačů, se i Fendt zabývá ovládáním trysek. Díky tomu může představit nový systém ovládání trysek Fendt OptiNozzle, který redukuje úlet postřikové kapaliny.

Před začátkem práce obsluha zadá dávku kapaliny, požadovanou úroveň redukce úletu kapaliny a vhodný tlak kapaliny pro optimální kapénkové spektrum. Systém Fendt OptiNozzle poté automaticky zvolí vhodnou trysku anebo kombinaci trysek tak, aby bylo dosaženo požadované redukce úletu postřikové jíchy. Přitom je díky automatickému výběru trysek či jejich kombinace rozšířeno i spektrum pojezdových rychlostí, které jsou pro zvolené dávkování k dispozici.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down