16.06.2021 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Postřikovač poveluje traktor při práci

Německý výrobce Fendt pokračuje v rozšiřování okruhu své závěsné techniky, která dokáže komunikovat v rámci sytému TIM. S novým modelovým rokem se i tažené postřikovače Fendt Rogator 300 naučí „povelovat traktor“. V agregaci s traktorem Fendt Vario, který podporuje fungování systému TIM, budou tyto inteligentní stroje umět automaticky ovládat některé funkce tažného prostředku.

Postřikovač přitom vypočítává optimální pojezdovou rychlost, a to na základě odpovídajících parametrů právě zvolených trysek, požadované redukci úletu a dávky kapaliny. Informace o tom, jakou rychlostí je třeba jet, pak zasílá s pomocí sběrnice ISOBUS do traktoru Fendt Vario. Přizpůsobováním pojezdové rychlosti se lépe dosáhne požadované redukce úletu kapaliny.

Samozřejmě může rychlost přizpůsobit i řidič traktoru, i při aktivním systému TIM. Může si vybrat jeden ze zadaných stupňů rychlosti jízdy a souprava traktoru s postřikovačem udržuje zvolenou rychlost automaticky. Pokud k větší změně rychlosti jízdy dojde, provede postřikovač automaticky změnu používané trysky či kombinace trysek.

Traktory Fendt Vario dále dovolují ovládat nejen sekční kontrolu, automatickou satelitní navigaci či systém vypínání trysek přímo z Varioterminálu, ale například i variabilní aplikaci. Precizní záznam dat pak umožňuje dokumentace VarioDoc, dostupná u traktorů v provedení Profi Plus.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down