12.06.2021 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Od začátku pásový traktor

Traktory Case IH Quadtrac v podmínkách velkoplošného zemědělství odpracují každým rokem velký počet motohodin a značné celoroční vytížení je pro ně typické. Hned za sklízecími mlátičkami provádí první podmítky, později pak prohlubování půdy s radličkovými anebo s hloubkovými kypřiči, velmi se osvědčily při práci s kombinovanými půdozpracujícími stroji, kde právě díky svému výkonnému motoru a propracovanému podvozku poskytují vysokou výkonnost v období časové tísně. To platí i při předseťové přípravě půdy a samotném setí. Ale Quadtrac CVX umí pracovat i s překládacími návěsy zrna a při rozhrnování řezanky na žlabu.

Quadtrac vyvíjeli inženýři Case IH od samého začátku jako pásový traktor. Je velmi robustní a odolává nasazení i v tvrdých podmínkách. To platí i o motoru FPT Cursor 13, který je také vyvinutý pro intenzivní nasazení při vysokém zatížení. Navíc je i nenáročný na údržbu. Integruje řadu inovativních prvků, jako je turbodmychadlo s variabilní geometrií lopatek, vysokotlaké vstřikování Common Rail, využívá nové druhy materiálů s odolnou strukturou a bezúdržbový systém úpravy spalin.

Motor Cursor 13 má zdvihový objem 12,9 l a je řízen elektronicky. Zajímavé je, že u modelů Case IH Quadtrac 470 CVX a 500 CVX má jen jednostupňové přeplňování, zatímco větší model Quadtrac 540 CVX je poháněn tímto motorem s dvěma turbodmychadly.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down