13.06.2021 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Víceúčelové návěsy střední třídy

Firma Pöttinger má ve svém sortimentu víceúčelové návěsy střední třídy řady Torro - Torro 6010 L / D Combiline a 6510 L / D Combiline. Tyto vozy jsou koncipovány jako kombinované návěsy, tedy i pro odvoz hmoty od sklízecí řezačky a jejího transportu do místa uložení.

Sběrač má osvědčených šest řad prstů a větší pracovní záběr; také urovnávací váleček má větší průměr a za ním neslouží pro rovnoměrný přísun píce k plnicímu rotoru již plný plech, ale plech osazený pruty. Díky tomu má také řidič z kabiny lepší přehled o proudu píce, který směřuje do návěsu. Jak je u samosběracích a senážních návěsů firmy Pöttinger typické, od sběrače je píce přímo předávána na plnicí rotor díky blízkému umístění obou prvků.

Hvězdicový rotor o průměru 800 mm je poháněn oboustranně pomocí úhlových převodovek. Vačková spojka pohonů má nově jištění zvednuté až na hodnotu 2300 Nm. Tato inovace přináší zvýšení výkonu pohonu o deset procent a o dvacet procent zvýšenou průchodnost návěsu.

Píce je spirálovým rotorem dopravována do řezacího ústrojí, které je přepracované s cílem zvýšení výkonnosti i komfortu pro obsluhu. Nový systém Pöttinger Powercut je osazen celkem 45 noži, takže teoretická délka řezanky činí 34 mm. Přístup k nožům je výrazně snadnější, než tomu bylo u dosavadní řady Torro.

Na boku návěsu se nachází tlačítko, po jehož stisknutí dojde k odblokování nosníku a k jeho vyklopení pod podlahu návěsu. Poté jej lze jednoduše manuálně vyklopit do boku, kde lze nože vyměnit pohodlně vestoje. Jištění nožů ve dvou bodech zůstává zachováno. Další samostatné tlačítko slouží pro odblokování nosníku nožů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down