23.06.2021 | 08:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ultramělké zpracování půdy po sklizni

Novinka firmy LEMKEN, kombinované kypřiče Koralin, nabízí novou možnost mechanické kultivace půdy pro likvidaci plevelných rostlin v období, kdy se výběr herbicidů stále omezuje. Stroj Koralin je určen pro ultramělké zpracování půdy hned za sklízecí mlátičkou či pro zpracování porostů meziplodin. Je tvořen kombinací pracovních orgánů – talířů i radliček pod jedním rámem.

Soudobé kypřiče s malými šípovými radličkami mohou trpět rychlým opotřebováváním a problémy se zahlubováním především v suchých podmínkách. U stroje Koralin firmy LEMKEN půdu otevírají nikoli radličky, ale rotující pracovní orgány. Před radličkami se nachází dvě řady vertikálně pracujících talířů, které otevírají půdu a zkracují na povrchu pozemku se nacházející organickou hmotu. Prořezávání půdy se děje vždy před špičkou a křídly následně jdoucí radličky, která tak může snadněji vniknout do půdy a pracovat bez ucpávání. Radličky se také méně intenzivně opotřebovávají a mají třikrát delší životnost.

Cestou ke zvýšení úrodnosti i vododržnosti půd je zvyšování obsahu organické hmoty. Vhodnou cestou je pěstování meziplodin. Jejich zásev je možné spojit se zpracováním půdy. Aby to bylo možné, nabídne firma LEMKEN pro své radličkové kypřiče a talířové brány kombinovaný pneumatický secí stroj k setí meziplodin. Nový LEMKEN SeedHub zaručuje i za větrného počasí přesný výsev.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down