25.06.2021 | 08:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Komponenty pro přenos velkých výkonů

Firma Walterscheid reaguje na všeobecný trend k přenosu vyššího výkonu při vyšší efektivitě i produktivitě. V téměř všech zemědělských strojích platí, že je zapotřebí přenášet vyšší výkon, než doposud, ale ve shodném prostoru. Řešení nabízí Walterscheid nejen u kloubových hřídelů, ale i u svých přípojných systémů či spojek pro zemědělskou techniku.

Takovým příkladem je K65/6, spojka pro přenos točivých momentů více než 3000 Nm. Je to první spojka s tlumením, která se vyznačuje minimálními rozměry, a zároveň má schopnost přenášet i velmi vysoké výkony motoru. Jak je pro značku Walterscheid charakteristické, spojka je kompletně bezúdržbová, a nevyžaduje žádné mazání. Tak je možné i snižovat provozní náklady.

Top-novinkou z oblasti traktorových přípojných systémů je nejnovější generace hydraulicky ovládaných stabilizátorů spodních táhel tříbodového závěsu traktorů s označením HGST. Stabilizátory Walterscheid HGST dovolují pojíždět s agregovaným nářadím bez nadměrné vůle a bez rázů, a nabízí i možnost aktivní změny z plovoucí polohy do fixované polohy, kterou je možné provést bez ohledu na výšku zdvihu tříbodového závěsu a délku spodních táhel závěsu.

Kromě toho se nový systém HGST vyznačuje i dalšími inovacemi. Při přechodu z kategorie 2 na kategorii 3 je možné nastavit omezení pro zdvih závěsu, které zabraňuje kolizi mezi spodními táhly a pneumatikami zadní nápravy traktoru.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down