06.07.2021 | 04:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompaktní a inteligentní secí kombinace

V roce 2018 firma LEMKEN poprvé představila svůj nový čelně nesený zásobník Solitair 23. A to za účelem uložení zásoby hnojiva při setí kukuřice s přesným secím strojem Azurit. Další možnost využití spočívala v uložení zásoby osiva při setí úzkořádkových plodin spolu s novou výsevní lištou Optidisc. Ta vznikla tak, že konstruktéři vzali své dvojkotoučové secí botky Optidisc nejnovější generace a posadili je na nesené provedení rotačních bran Zirkon 12 o záběru 4 anebo 4,5 metrů.

Tuto sestavu prezentoval LEMKEN vůbec poprvé na tiskových dnech v centrální Francii zástupcům odborných periodik v roce 2018. V těžkých podmínkách suchem ztvrdlé a hrudovité půdy fungovala výborně, ale chyběly některé, pro setí poměrně důležité elektronické funkce. Výrobce na tomto nedostatku zapracoval a nyní přichází s novou verzí své rozdělené secí kombinace. Čelně nesený zásobník Solitair 23 je již ovládaný prostřednictvím ISOBUS, čímž se otevírá cesta k využití široké řady funkcí z oblasti Smart farming firmy LEMKEN. Kombinace má zvýšený pracovní záběr na šest metrů a aby nebylo nutné nadměrně často doplňovat osivo do zásobníku, má tento zvýšený objem na 1900 l a čtveřici výsevních ústrojí. Hmotnost kombinace, překračující sedm tun, si pro přejezdy po silnicích vyžádala instalaci přídavného podvozku.

Čelní zásobník Solitair 23 může být vybaven pneumatikovým pěchem s pasivním řízením. Pěch sestává ze čtyř pneumatik o velkém rozměru. Řiditelnost i rozložení hmotnosti jsou optimalizovány tím, že jsou kola posunuta více dopředu. Pokud bude zásobník vybaven těžkou variantou rámu (možné na přání), pak může být pneumatikový pěch instalován také dodatečně.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down