31.07.2021 | 05:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové víceúčelové návěsy

Firma Fendt vyrábí také senážní návěsy. Mají označení Tigo PR a Tigo XR a pracují na zemědělských podnicích a u poskytovatelů služeb po celé Evropě. A na Tiskové konferenci Fendt oznámil, že si rozšiřuje svůj výrobní program o nové víceúčelové návěsy – s označením Fendt Tigo VR. Tyto nové vozy přicházejí mimo jiné s četnými systémy z oblasti tzv. Smart Farming.

Nová modelová řada Fendt Tigo VR je tvořena dvěma vozy, návěsem Fendt Tigo 65 VR  s objemem 38 m³ a Fendt Tigo 75 VR s ložnou plochou 44 m³ (podle DIN). Návěsy využívají plnicí ústrojí z řady vozů Fendt Tigo PR. Plnicí rotor protlačuje píci skrze řezací ústrojí, kde je hmota zkracována na teoretickou délku 37 mm. Oba návěsy disponují ve standardní výbavě multifunkční čelní stěnou se systémem Fendt VarioTill. Konstrukční řada Fendt Tigo VR je k dostání s celou řadou různých variant pneumatik. Na přání jsou možné také speciální provedení podvozků či provrtané nápravy.

O sběr hmoty se stará sběrač o záběru dvou metrů se sedmi řadami prstů. Díky velkému záběru je sebíráno i větší množství materiálu. Usnadněno je taktéž i najíždění do řádků. A hydraulický pohon sběrače poskytuje vyšší flexibilitu. V závislosti na podmínkách sklizně a sklízeném materiálu si obsluha traktoru může měnit otáčky sběrače podle potřeby z kabiny. Pohonné ústrojí návěsu dovoluje přenášet točivý moment až 2500 Nm. Na přání mnohou být návěsy Fendt Tigo VR vybaveny rozdružovacími válci, které usnadňují tvorbu vrstvy vyložené píce o rovnoměrné výšce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down