01.08.2021 | 12:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

On-line měření pomáhá zvýšit zisky

Výrobce New Holland oznámil, že jeho originální systém NutriSense je nově integrován do portálu MyPLM Connect. Díky tomu si uživatel systému může zobrazit na terminálu osobního počítače, tabletu či inteligentního telefonu údaje o úrovni obsažných látek v zrnu, sklízeném mlátičkou na poli. Dovoluje to aplikace MyPLM Connect Farm.

Zemědělci stále hledají cesty ke zvýšení kvality produkce s optimalizací vstupů, ke zlepšení zdraví půdy a ke snížení negativních dopadů pěstebních technologií na životní prostředí. Moderní pokročilé technologie precizního zemědělství mohou prošlapat nové cesty. Systém NutriSenseTM výrobce New Holland je jednou z nich: oceněný stříbrnou medailí SIMA Innovation Awards 2021 umožňuje zemědělcům získávat informace o úrovni obsažných látek i vlhkosti zrna v každé části jejich pole.

Pěstitel si může vizualizovat získaná agronomická data v intuitivním a uživatelsky přívětivém rozhraní na portálu MyPLM Connect. Tak získá i lepší přehled o nejvhodnějším způsobu prodeje své úrody. Kromě mlátiček New Holland CR nebo CX7 a CX8 může být senzor systému umístěn i na sklízecí řezačce New Holland FR a provádět on line měření obsažných látek v řezance. Při sklizni provádí systém NutriSenseTM vlastně mapování. Dokáže identifikovat i případnou kontaminaci píce, takže určité partie krmiva lze vyřadit a chránit tak zdraví skotu.

Víceleté výsledky z analýzy zrna pak vypovídají mnohé o kondici a zdraví jednotlivých pozemků. Znalosti obsahu bílkovin v zrnu napomáhají ve výpočtu výše dávek dusíku pro hnojení v dalších sezónách a optimalizaci vstupů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down