09.08.2021 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová generace sklízečů s novým softwarem

Německý výrobce Ropa v posledních dvou letech inovoval své samojízdné sklízeče cukrovky. Nejprve byl Tiger 5 nahrazen novým Tiger 6. A na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2019 byla představena další generace s označením Tiger 6S, jež disponovala novým software.

Stroje Ropa Tiger 6 pohání již opět motory od výrobce Volvo-Penta. To samé platí i o nové řadě Tiger 6S. Výrobce dává na výběr ze dvou motorizací – 768 k u modelu Tiger6Sa a 796 k u modelu Tiger 6Sd.

Ropa Tiger 6Sa je poháněna řadovým šestiválcem se zdvihovým objemem 16,12 l a systémem čerpadlo-tryska. Jedná se o osvědčený a robustní motor, který znají mnozí pěstitelé cukrovky již z modelu Ropa Tiger 6a. Motor nevyžaduje doplňování kapaliny AdBlue, obejde se bez systému SCR a EGR. Od roku 2021 není tento motor pro země EU dostupný.

To ovšem neplatí o druhé variantě, motoru se shodným objemem, který ale disponuje již vysokotlakým vstřikováním Common-Rail, systémem SCR a je tak šetrnější k životnímu prostředí. Již od 1000 ot/min produkuje točivý moment 3550 Nm, maximum je celých 3650 Nm.

Sklízeč nové generace Tiger 6S je vybaven softwarem, který si výrobce vyvinul ve vlastní režii. Nově jsou v kabině umístěny dva monitory – jeden na A sloupku, druhý vpravo před multifunkčním joystickem. Jejich role mohou být zaměňovány, funkce stroje volně na kterýkoliv z nich naprogramovány a ovládání je podobné tabletu. Většina obsluh monitory využívá tak, že vpravo má funkce stroje a vlevo pak výstupy z kamer.

Tiger 6S je standardně obouván do pneumatik CerexBib firmy Michelin.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down