13.08.2021 | 11:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Finalista soutěže Traktor roku 2022 – Valtra 115 Hitech 4

V roce 2017 představila Valtra úspěšnou modelovou řadu A4. Do soutěže traktor roku v kategorii Best Utility pošle Valtra další generaci těchto modelů, zástupce z řady A5. Celá řada zahrnuje sedm modelů, z nichž Valtra A 115 Hitech 4 stojí někde uprostřed. Inovace se dotkly převodovky, zvýšil se výkon motoru, přepracován byl lehce design a některé specifikace na přání se ocitly na seznamu standardní výbavy.

Traktor Valtra A 115 je osazen čtyřválcovým motorem Agco Power se zdvihovým objemem 4,4 l a maximálním výkonem 115 koní. Maximálního točivého momentu 455 Nm je dosaženo v otáčkách 1500 za minutu a pomocí technologií SCR, DPF a DOC splňuje kandidát emisní normu Stage V. Plusem je prodloužení servisního intervalu na 600 mh.

Přepracovanou převodovkou je Hitech 4. Jde o powershiftovou skříň s možností automatického řazení. Řadit lze čtyři stupně pod zatížením a čtyři rozsahy, takže dohromady 16 stupňů vpřed a stejný počet vzad, a když k nim přidáme ještě plazivé rychlosti, tak celkem je možné řadit 32 stupňů vpřed a stejný počet vzad. Reverzace je řešena elektrohydraulicky a traktor je připraven pro návěs s dvouokruhovými brzdami a má i elektrohydraulickou parkovací brzdu. Důležitou funkcí pro tento segment je funkce AutoTraction, která zajišťuje, že sešlápnutím brzdového pedálu se traktor dostane do neutrálu a není potřeba spojky.

Hydraulický systém je otevřený s hlavním čerpadlem o průtoku 98 l/min a nezávislým čerpadlem, které má na starosti funkce řízení s průtokem 33 l/min. Externí hydraulické okruhy jsou vzadu tři a vepředu dva. Kapacita zadního tříbodového závěsu činí 4300 kg a přední závěs uzvedne 2800 kg.

Vývodová hřídel se vzadu točí rychlostí 540 a 1000 ot/min, přičemž na přání může být zařazena ještě rychlost 540 E a přední vývodová hřídel má rychlost 1000 ot/min.

Kabina je komfortní, dobře se do ní nastupuje, je velkoryse prosklená a mechanicky odpružená. Sedadlo je pneumaticky odpružené a může být otočné o 180°. Nový design dostala řadicí páka, která je umístěna po pravé ruce přesně tam, kde by ji každý řidič hledal.

Velmi důležitým vylepšením je možnost vybavit traktor systémem Valtra Connect, a zařadit tak i traktory A5 série do vzdáleného spravování celé flotily.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down