25.08.2021 | 04:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový šestiválec s moderní převodovkou

Svou úspěšnou modelovou řadu traktorů T6 si New Holland rozšiřuje o nový model - T6.160 Dynamic Command. Jedná se o traktor, který unikátním způsobem slučuje výkonný šestiválcový motor NEF s technologií dvojspojkové převodovky New Holland Dynamic Command. Tato převodovka propůjčuje traktoru komfort ovládání téměř na úrovni převodovky plynulé, ovšem pyšní se účinností jako mechanická skříň.

T6.160 Dynamic Command má uvedené přednosti při zachování kompaktních rozměrů, s rozvorem 2,6 m a s celkovou dovolenou hmotností celých 10 500 kg.

Modelová řada traktorů New Holland T6 tak nyní zahrnuje již dva modely se šestiválcovým motorem: stávající traktor T6.180 o výkonu 145 k a nový typ T6.160 s výkonem motoru 135 k – kompaktní šestiválcový traktor o výkonu pod hranicí 140 k.

New Holland T6.160 bude vyráběn od druhé poloviny roku 2021. Převodovka Dynamic Command byla vyvinuta ve vývojovém centru výrobce New Holland a poskytuje 24 rychlostních stupňů pro oba směry jízdy. V každé ze tří skupin je osm rychlostí, které se řadí při zatížení jednoduše stiskem tlačítka. K plynulé změně rychlostního stupně v celém rozsahu rychlostí a při různém zatížení traktoru se využívá dvojspojková technologie – jedna spojka je vždy zapnuta a druhá na zapnutí čeká, zatímco je připraven k zařazení další nižší nebo vyšší převodový stupeň. Jakmile nastane vhodný okamžik, anebo dá obsluha povel, dojde k plynulému přeřazení.

Zbývá ještě dodat, že moderní je konstrukce i motoru. Šestiválec NEF splňuje emisní normu stupeň V a systém úpravy spalin je bezúdržbový. V kombinaci s převodovkou Dynamic Command se dociluje efektivního provozu a snížení spotřeby paliva až o devět procent.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 10/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down