28.08.2021 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Veletrh přináší nejmodernější techniku i technologie

V prostorách Výstaviště České Budějovice probíhá 47. ročník Mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Mezi tradiční vystavovatele patří i společnost STROM Praha. Na svém stánku vystavovala techniku značek Kuhn, Pronar, BEDNAR a John Deere. Od posledně zmiňovaného výrobce byly k vidění kolové traktory i na stáncích firem Agrozet České Budějovice a DAŇHEL AGRO a.s.

Se svým nezaměnitelným designem se prezentovaly traktory nové řady 8R. Díky velkém rozvoru, odpovídajícímu rozměru pneumatik na zadní i přední nápravě i rozložení zatížení na nápravy jsou tyto traktory osvědčené pro tahově náročné práce na poli. Nástupcem úspěšného modelu John Deere 8R 400 je nový typ 8R 410. Maximální výkon činí 326 kW/443 k. Traktor je standardně vybaven převodovkou e23 se dvěma variantami ovládání – reverzorem pod volantem pro levou ruku (v nové podobě) anebo integrovaným reverzorem spolu s ovládáním řazení v loketní opěrce. Tato planetová powershiftová převodovka se vyznačuje měkkým, vhodně modulovaným řazením a nízkými ztrátami v přenosu výkonu, tedy maximální tahovou účinností až 94%. Co se týká vybavení kabiny a dalších prvků, je možné si traktor  objednat v jedné ze tří edic – Select, Premium anebo Ultimate.

Rovněž univerzální traktory John Deere nové řady 6M se těší značné oblibě. Nová kabina poskytuje pohodlí, výhled a tradičně pro praxi orientované intuitivní ovládání. Potvrzuje to i loketní opěrka CommandARM v kompaktním provedení. Na rozdíl od řady 5M, která je na výstavě také k vidění, disponují traktory řady 6M vyšším maximálním užitečným zatížením a zadním tříbodovým závěsem s vyšší zvedací silou.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 10/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down