29.08.2021 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Horká novinka českého výrobce – svinovací lisy

Na ploše č. 306 českobudějovického výstaviště u hlavní komunikace se návštěvníci mohou seznámit se stroji značky Rožmitál. Strojírny Rožmitál se veletrhu Země živitelka zúčastňují tradičně. Přehledně členěná expozice nabízí jak stroje stávající, tak i novinky, včetně té letošní nejvýznamnější - lisů na balíky.

Nové svinovací lisy na válcové balíky má český výrobce v programu hned ve dvou základních typech – s pevnou komorou s válci a jako řetězový lis s pevnou komorou. Lisy z první jmenované skupiny jsou vhodné pro sklizeň zavadlé hmoty a mohou být vybaveny řezacím ústrojím. Balíky formují o jednotném průměru 120 cm s vázáním do sítě či do motouzu. Plnicím ústrojím je buď kasač anebo rotorový podavač, které hmotu mohou dopravovat přes řezací ústrojí s robustními a odolnými noži.

Řetězový lis s pevnou komorou je ideálním sklizňovým strojem pro seno a slámu. Balíky mohou mít průměr 120 či 150 cm. Do výbavy na přání patří například systém centrálního mazání či sběrač se záběrem dvou metrů.

Pod značkou Rožmitál se vyrábějí také diskové žací stroje – bočně či čelně nesené anebo i žací kombinace. Na stánku je možné vidět čelně nesený stroj SC-301C s prstovým kondicionérem, ale také novinku – prototyp odlehčeného žacího stroje SD-20L. Ten má na rozdíl od stávajících bočně nesených strojů nikoli středové, ale stranové uchycení. Nemá také kondicionér ani rychlovýměnný systém nožů.

Dále je možné na stánku vidět i tažený jednorotorový shrnovač SB-4941  s pracovním záběrem až 4,9 m a dva typy obracečů píce.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 10/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down