30.08.2021 | 04:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dvojspojková převodovka postupuje dále

Na tradičním místě – na volné ploše č. 215 agrosalónu Země živitelka – vystavují techniku ze svého sortimentu společnosti ARBO, spol. s r. o., a KVARTO, spol. s r. o. V expozici je možné zhlédnout kromě traktorů New Holland také pluh a odstředivé rozmetadlo Amazone, rozmetadlo Strautmann, kompaktní traktor New Holland Boomer či teleskopický manipulátor New Holland TH7.42.

Výstava traktorů je tentokrát zaměřena na dvojspojkovou převodovku Dynamic Command. Tuto novou převodovku uvedl New Holland nejprve pro traktory řady T6. U zemědělců, kteří si ji zakoupili, se velice osvědčila. A nyní je nově k dispozici i pro traktory řady T5. Dynamic Command je vlastně podstatně modernější nástupce známé převodovky Electro Command. Obsahuje tři skupiny rychlostí vždy po osmi stupních, řazených při zatížení. Díky dobře zvolenému odstupňování rychlostí se traktor s novou převodovkou chová klidně, řazení je plynulé a bez rázů. Rozsah hlavních pracovních rychlostí se nachází v prostřední skupině B a je velmi široký, lze například práci s odstředivým rozmetadlem včetně otáčení na souvratích provádět bez změny skupiny rychlostí. Navíc je možné i využívat automatiky řazení – na poli v rámci skupiny a na silnici pak v celém rozsahu tří skupin. Traktor je možné zpomalit až do zastavení sešlápnutím na brzdové pedály, což se hodí například při práci s lisem.

Traktory New Holland s převodovkou Dynamic Command jsou na velmi dobré úrovni výbavy. Ale traktor řady T5 Dynamic Command může být vybaven i jednodušeji, například kombinací elektricky a mechanicky ovládaných vnějších hydraulických okruhů apod. Stroj na stánku je ve velmi pěkné výbavě, i s čelním nakladačem. Má mechanické odpružení kabiny, ale může být i hydropneumatické. Uvnitř kabiny je pak nápadný nový panel s klimatizací a rádiem.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down