30.08.2021 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Odlehčená verze pro menší traktory

U závěsné techniky Bednar oceňují zemědělci nejen špičkovou práci či technickou vyspělost, která reaguje na moderním trendy a požadavky zemědělců, ale také spolehlivost, dlouhou životnost, snadné ovládání a jednoduchou údržbu. Neméně významná je i velká nabídka variant sériově vyráběných modelů, které si může uživatel nakonfigurovat podle svých výrobních podmínek. Na českém trhu má uvedené stroje v nabídce společnost STROM Praha.

Velice široká je také nabídka secích strojů v záběru od 3 do 12 m, které lze vybavit přihnojením a různými sekcemi k přípravě půdy či dodat stroj bez nich. Zrovna takový si na začátku srpna převzali zástupci akciové společnosti Farma SRCH ve středisku firmy STROM ve Smiřicích u Hradce Králové.

„V současnosti pěstujeme na zhruba 50 hektarech cibuli a třicet hektarů zaujímá mrkev, zbylá část z celkové výměry 700 hektarů orné půdy slouží ke klasické zemědělské produkci, ať už řepky, obilnin, kukuřice či sóje. A proto jsme si dnes do Smiřic přijeli pro nový secí stroj Bednar Omega OO6000L, říká jeden z majitelů farmy Josef Červený. „Došli jsme k závěru, že tento jednoduchý, lehký a spolehlivý stroj je do našich podmínek přímo ideální. Nechali jsme jeho některé pracovní prvky odstranit, protože moje životní zkušenosti říkají, že secí stroj nemá být těžký. Musí ho zvládnout i náš slabší traktor John Deere střední řady 6155 R s minimální spotřebou nafty. Za výhodu považuji nejen nízkou hmotnost, ale také velkou násypku, takže secí stroj může pracovat celé dopoledne nebo odpoledne, aniž bychom museli vyčlenit další techniku a pracovníka, který by ho zásoboval osivem. Požadovali jsme také, aby měla sečka dostatečný přítlak na botky, který lze měnit z kabiny traktoru, dále vypínání sekcí, seřizování bez složitých prvků a aby byla ISOBUS kompatibilní.“*

Celou reportáž naleznete v Zemědělci č. 35.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down