07.08.2021 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Preciznost při aplikaci hnojiv

Firma Amazone vyrábí široký sortiment svých odstředivých rozmetadel. Maximální možnou výbavou mohou být osazena rozmetadla řady ZA-TS, kterých firma Agrotec prodá v ČR a na Slovensku zhruba 100 kusů za rok. Tyto stroje jsou koncipovány především na vysokou výkonnost při maximální preciznosti a komfortním ovládání. Nabízí za tím účelem širokou škálu speciálního vybavení, které je z velké části montováno v průběhu výroby.

Veškerá nastavení provádí obsluha pomocí terminálu z kabiny traktoru, pouze nastavení lopatky pro hraniční rozmetání se provádí manuálně na stroji. Na rozdíl od strojů řady ZA-V může majitel rozmetadla řady ZA-TS pojíždět podél okraje pole jak pravou, tak i levou stranou, a rozmetadlo si vždy dokáže vhodně omezit aplikační šířku. Provádí to tak, že se trychtýř ve dně zásobníku pootočí, a tím se změní bod výpadu hnojiva na rozmetací kotouč. Zároveň se změní i otáčky kotouče a množství hnojiva, protékajícího rozmetadlem.

Oproti řadě ZA-V dovolují rozmetadla ZA-TS aplikovat větší dávky hnojiva a při vyšších pojezdových rychlostech. Zásobník pojme od 1700 do 4200 l hnojiva, které je možné aplikovat v dávce až 600 kg/ha. Rozmetadla řady ZA-TS nabízí vysokou výkonnost na úrovni až 50 hektarů za hodinu. Velký význam pro správné fungování rozmetadla je dobře pracující přípojka Load Sensing traktoru.

K inovacím patří systém Argus Twin. Řada senzorů se speciálně zvoleným natočením provádí kontrolu rozmetacího obrazce a jeho změn v důsledku proměnlivých fyzikálních vlastností hnojiv. Systém je již v takovém provedení, že nedochází k zaprášení senzorů a sledování obrazce je skutečně kvalitní.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down