03.09.2021 | 10:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový univerzální transportní vůz představen

„Zemědělství prochází změnami, dochází ke změnám procesů ve výrobě a firma Krone na ně reaguje,“ řekl na úvod tradiční Tiskové konference firmy Krone Heiner Brüning, vedoucí servisu. Krone se zaměřuje na změny v oblasti elektroniky, cílem je také automatizace práce strojů, zlepšení jejich ovládání, vývoj asistenčních systémů s využitím senzorů a rozšiřování produktového portfolia firmy Krone. Zaměření na další pokrok v oblasti elektroniky potvrdil také vedoucí vývoje Jan Horstmann.

Tradičně nechyběla na Tiskové konferenci ani prezentace novinek. Tou největší je nový univerzální transportní vůz řady GX. Firma Krone odteď nabízí vůz GX ve velikostech s objemem 44 m³ a 52 m³. Na přání také se dvěma dávkovacími válci. Model GX 440 je vybaven tandemovým nápravovým agregátem. Varianta GX 520 je vybavena nápravou tridem. V základní výbavě vozy disponují ISOBUS ovládáním.

Vozy Krone GX jsou naprosto univerzální – mohou sloužit k transportu všech druhů sypkých materiálů, okopanin, ale také například balíků slámy. Aby to bylo možné, vyvinuli konstruktéři Krone unikátní vyprazdňovací zařízení vozu, poháněné pomocí hydromotorů. Při vykládání nákladu, ale i při jeho případném nakládání do ložné plochy (balíky), jsou v součinnosti robustní textilní pás, dva řetězy a transparentní přední čelo. Při vyprazdňování vozu GX je dopravní pás, společně s předním čelem, tažen řetězy směrem k zadnímu čelu. Tím je naložená komodita extrémně šetrně, bez komprese, ale přitom po celou dobu vyprazdňování konstantně dopravovaná k zádi vozu. Systém nabízí citlivé zacházení s komoditou, které je obzvlášť zajímavé pro hladké vyložení citlivých komodit, jako je zelenina nebo okopaniny.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down