27.09.2021 | 05:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dobře propracovaný bezorebný systém

Na Dnu Zemědělce 2021 v Kameni připravila pro své příznivce velkou výstavu techniky společnost UNIMARCO a. s. Protože se tato firma od roku 2009 stala výhradním dovozcem pro Českou republiku v oblasti půduzpracujících strojů renomovaného francouzského výrobce AGRISEM International S.A.S., bylo k vidění právě mnoho strojů této značky.

Všechny stroje jsou masivní konstrukce předurčené i v našich náročných podmínkách pro dlouhodobé používání, jsou snadno ovladatelné a jednoduché na údržbu. Robustní konstrukce umožňuje tuto techniku využívat i na velmi suchých, těžkých a kamenitých půdách.

Sortiment strojů ve žlutých barvách je určen pro bezorebné technologie zpracování půdy. Jedná se o talířové podmítače, do větších hloubek pak je možné půdu zpracovávat radličkovými kypřiči či kombinací talířů a podrývacích radlic, k precizní předseťové přípravě pasivním strojem slouží kompaktory a aktivní technikou pak rotační brány. Talířové podmítače Disc-O-Mulch vynikají svým stavebnicovým systémem.

Agrisem je v celé Evropě dobře známý svými podrýváky. Ty vyrábí od malých verzí až po největší provedení se záběrem až šesti metrů za velké pásové traktory. Také na našich polích, negativně ovlivněných technogenním zhutněním, se dobře uplatní podrýváky Cultiplow a Combiplow. Eliminací zhnutnělých půdních desek se vytvářejí vhodné podmínky k rozvoji kořenového systému plodin a obnoví se vodní a vzdušný režim v půdě, která také zachycuje větší množství srážkové vody. Pracují tak, že zhutnělé půdní desky rozruší bez kypření půdy nad nimi a bez vytahování spodních vrstev nahoru.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down