09.10.2021 | 08:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nadčasové řešení ovládání traktorů

Na Dnu Zemědělce 2021 v Kámeni vystavovala techniku zastupovaných značek také společnost Agromex. Kromě manipulační techniky Weidemann, aplikační techniky Kröger a půdozpracujících strojů Kerner byla k vidění záplava traktorů Fendt – od řady 200 Vario až po několik traktorů Fendt 1050 Vario. Nechyběl ani traktor Fendt 724 Vario nejnovější generace s novým konceptem ovládání FendtONE.

Díky tomu bylo možné posadit se na místo řidiče, poznat úroveň nabízeného komfortu i úplně nové možnosti, jež pracoviště obsluhy traktoru FendtONE onboard poskytuje. Jedná se o četná řešení ke zvýšení efektivity práce s traktorem a nářadím.

Do paměti si mohou uložit vlastní profil až tři řidiči. Jakmile pak usednou do sedadla, profil si vyvolají a traktor se sám nastaví tak, jak je to právě potřeba.

Každá obsluha traktoru si může ovládání traktoru Fendt Vario a nářadí rozdělit dle svých osobních priorit mezi dvanáctipalcový dotykový barevný terminál na loketní opěrce a volitelný terminál pod stropem kabiny, disponující rovněž dvanáctipalcovou dotykovou obrazovkou. Všechny terminály jsou plně konfigurovatelné. Zobrazovací plocha terminálů ještě nabízí možnost rozdělení na menší čtverečky, každý se zobrazením jiného systému. Na terminálu v loketní opěrce může být zobrazena například předpisová mapa systému Fendt Variable Rate Control, zatímco na terminálu pod stropem kabiny například ISOBUS funkce přípojného stroje. Řidič tak má všechny potřebné funkce přehledným způsobem kdykoli k dispozici.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down