02.09.2021 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nepřehlédnutelný přínos navigačního systému

Firma Fendt nabízí také řadu systémů z oblasti precizního zemědělství. Pod označením VarioGuide se skrývá navigační systém, jímž mohou být osazeny traktory Fendt Vario, sklízecí řezačky Katana, postřikovače Rogator 600 a sklízecí mlátičky Fendt série C a IDEAL 7, 8 a 9. Hlavními potřebnými komponenty jsou Varioterminál s úhlopříčkou 7 nebo 10.4 palce a příslušný přijímač. Ostatní příprava je u těchto strojů zabudována již z výroby.

Přínos spočívá v tom, že obsluha traktoru má ulehčenou práci, v návazných jízdách je redukováno neefektivní překrývání záběrů, snižují se provozní náklady i náklady na opotřebitelné díly, je možné pracovat s vyšší precizností i v noci či při zhoršené viditelnosti a stroje dosahují vyšší plošné výkonnosti. Zároveň provádí navigační systém mapování.

Satelitní navigace VarioGuide je plně integrována do stroje, a to jak svým hardwarem, tak i svým ovládáním. V rámci filozofie firmy Fendt „Jeden terminál na vše“ je také ovládání navigace integrováno do Varioterminálu a vyznačuje se jednoduchostí.

VarioGuide umí pracovat i s korekčními signály a s přesností na úrovni jednoho až dvou centimetrů. Řidič se za jízdy může lépe věnovat kontrole práce nářadí, čímž se zvyšuje kvalita práce, nehledě na přínos precizního navazování jízd. Každý zákazník si může zvolit jeden ze dvou přijímačů – NovAtel anebo Trimble.  NovAtel je výkonná standardní varianta, která díky algoritmu Glide dosahuje vysoké přesnosti. Umožňuje rozšíření na RTK přesnost, a v případě výpadku v příjmu korekčního RTK signálu umí systém RTK Assist tento výpadek překlenout až po dobu dvaceti minut.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down