29.10.2021 | 03:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Širokozáběrové podmítače prošly inovacemi

Výrobce BEDNAR je dlouhodobě aktivní v oblasti širokozáběrových strojů na zpracování půdy. Technika o velkých záběrech je zemědělci stále požadována, úspěchy podmítačů BEDNAR Swifterdisc XE to jen potvrzují.

Společnost BEDNAR své stroje stále vyvíjí. Na základě praktických zkušeností z provozu jsou pro nadcházející rok talířové podmítače uvedené řady výrazně inovované a osazené novým typem výbavy. Kromě stávajících strojů Swifterdisc XE jsou od letošního podzimu k dispozici i nové modely Swifterdisc XE 2022.

Významnou novinkou u strojů Swifterdisc XE modelového roku 2022 je způsob otáčení na souvrati. Ve srovnání s původními modely se při otáčení na souvrati vyhlubuje pouze sekce talířů a talířový podmítač se otáčí na transportních, podpěrných kolech a zadním pěchu. Toto řešení eliminuje negativní zatížení závěsu a odlehčení traktoru v souvraťové poloze stroje. Navíc nedochází k nechtěným rázům a celý proces otáčení na souvrati je rychlejší a komfortnější pro obsluhu.

V přední části před diskovou pracovní sekcí jsou nyní dvojitá podpěrná kola. Přední dvojitá podpěrná kola lépe stabilizují podmítač při vyšších pracovních rychlostech. Změny se projevily i u zadních pěchů. Nově jsou pěchy vybaveny paralelogramem. Toto technické řešení zaručuje, že v případě, má-li diskový podmítač dvojité zadní pěchy, oba vždy tlačí rovnoměrně na půdu. Velkou výhodou je, že zadní pěchy není nutné zdlouhavě přizpůsobovat práci.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down