27.10.2021 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Palivové dříví ze štípacího automatu

Říká se, že dřevem se člověk zahřeje hned dvakrát. Nejdříve, když ho řeže a štípá, a podruhé, když ho zapálí v krbu nebo v kamnech. To už ale s automatickými štípači Palax nemusí být úplně tak pravda. Jde totiž o profesionální stroje, které zajišťují pohodlné a efektivní zpracování kulatiny na palivové dříví.

Palax C 1000.2

Největším z rodiny Palax C je štípací automat Palax 1000.2. Své označení 1000 dostal v souvislosti s průměrem řezného kotouče, který je 1000 mm. Vhodný je pro profesionální použití, protože rychlost, s jakou dokáže zpracovat kmeny do průměru 40 cm na polena o délce 25 - 55 cm, je obrovská. Palax C1000.2 je dokonce jedním z nejproduktivnějších a nejvýkonnějších automatů ve své třídě. Benefitem je pak jednoduché a komfortní, plně hydraulické ovládání celého stroje pomocí joysticku a ovládacích prvků situovaných na ovládacím panelu.

Základem štípacího automatu je robustní rámová konstrukce s nově navrženou bezpečnostní mříží, přes kterou je ale dobře vidět. Kulatiny jsou dopravovány robustním vstupním dopravníkem k pilovému kotouči, který rychle a spolehlivě uřízne poleno. Padací deska navede poleno přímo do štípacího skluzu a na řadu přichází štípač s možnou výbavou různými štípacími klíny. Nový Palax C1000.2 je vybaven zajímavým systémem Palax Optimi, jenž automaticky upravuje délku štípacího zdvihu podle délky řezu. Tím urychluje průchod materiálu strojem a zvyšuje jeho produktivitu. U modelů Pro + je navíc k dispozici speciální štípací válec Power Speed, který zvyšuje tuto rychlost ještě víc.

Výstupní dopravník je řetězový, až 4,3 m dlouhý a stejně jako u podávacího dopravníku, jeho rychlost je regulovatelná.

Pohon celého stroje je řešen buď od traktoru, nebo pomocí elektromotoru s výkonem 15 kW. Palax C1000. 2 je k dispozici ve dvou provedeních Pro a Pro+.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down