28.10.2021 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cesta k efektivní ochraně rostlin

Udržitelné zemědělství je v současnosti skloňováno stále více. Nedílnou součástí těchto trendů je i ochrana rostlin. Nizozemská společnost Agrifac pokračuje ve velkých investicích do technologie cílené aplikace účinných látek na úrovni samostatných rostlin. Firma se již pyšní ve svém portfoliu celou řadou řešení.

Jedno z nich má název DynamicDosePlus a jedná se o vysoce přesnou aplikaci látek ( s rozlišením 25 x 25 cm) na základě čtení předpisových map. Další takový unikátní systém má název AiCPlus a jedná se rovněž o cílenou aplikaci látek na rostliny, identifikované optickými senzory, jejichž signály vyhodnocuje umělá inteligence. Aby si Agrifac dále posílil svou přední pozici v oblasti precizní aplikace látek, nabízí pro své samojízdné postřikovače Condor a Condor Endurance systém WEED-IT.

„WEED-IT je na celém světě často využívaný systém pro cílenou aplikaci herbicidů pro potlačení plevelů efektivním způsobem. Možnost zkombinovat tento systém s našimi Agrifac polními postřikovači představuje možnost, jak celou ochranu rostlin na zemědělském podniku učinit ještě efektivnější,“ říká produktový manažer Agrifacu Rens Albers.

Systém WEED-IT využívá technologii fluorescence k detekci živé zelené organické hmoty. Funguje tak, že měří úroveň odrazivosti světla určitých vlnových délek od rostlin. Přitom je možné pracovat jak během dne, tak i v noci s garantovanou úrovní přesnosti.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 12/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down