08.11.2021 | 01:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Žací stroje pro rychlou a čistou sklizeň

Na výstavě závěsné techniky Claas v průběhu Dnů otevřených dveří firmy Agrall v Sedlčanech v Hermově poli nechyběly ani diskové žací stroje Disco. Tyto stroje jsou u zemědělců v ČR oblíbené v širokém rozpětí záběrů – od tří až po více než osm metrů.

Zákazník si může vybrat, zda požaduje stroj bez mačkacího zařízení (F), nebo volitelně osazený prstovým lamačem (FC) či válcovým mačkacím zařízením (FRC). Čelně nesený žací stroj Disco Move 3200F má záběr 3 m. Srdcem žacího ústrojí je úplně nově vyvinutá konstrukce s integrovanou kinematikou.

Samotná žací lišta může velmi rychle reagovat na drobné nerovnosti povrchu díky otočnému bodu umístěnému přímo na žací liště Disco Profil. Kombinace nové konstrukce s dole položeným otočným bodem umožňuje velmi dobré kopírování povrchu. Čelní tříbodový závěs zůstává v pevné pozici a nemá žádný vliv na sledování povrchu půdy.

Zajímavým prvkem z listiny výbavy na přání, který byl na vystaveném žacím stroji k vidění, byla dvojitá zrcátka. Při vjíždění na hlavní silnici ze silnice vedlejší je každý řidič traktoru ocení.

Žací stroj Disco Move se může nejenom zvedat a spouštět, ale má také možnosti příčného výkyvu. Může se vytáčet bočně od středového otočného bodu, který je nastaven v 30° sklonu. A pokud by došlo ke kontaktu s překážkou, tak se může vychýlit nahoru a současně i dozadu. Odlehčení v systému Active Float si řidič nastaví z kabiny traktoru kdykoliv během práce přes jednočinný vnější hydraulický okruh. Stejně komfortní nastavení odlehčení platí i pro vzadu nesený žací stroj o záběru 3 m Claas Disco 3200 C Contour.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 12/2021.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down