10.11.2021 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ložiska se osvědčují v náročných podmínkách

Ložiskové jednotky NSK Self-Lube® s trojbřitým těsněním a ochrannými krytkami mají prodlouženou životnost v náročných provozních podmínkách, jako jsou ty, které převládají v těžebním průmyslu nebo stavebnictví. V těchto průmyslových odvětvích, kde kontaminující látky snadno pronikají do špatně zvolených ložisek, což vede k nutné odstávce stroje nebo zařízení, je jejich osvědčená odolnost naprosto zásadní.

Prostoje jsou nepřítelem všech provozovatelů lomů a dolů i vedoucích stavebních prací. Kritická zařízení musí být velmi spolehlivá, aby umožnila plnit náročné cíle a dodržovat termíny projektů a rozpočty.

Ať už jde o dobývání surovin, jejich přepravu, úpravu, separaci nebo obohacování, vždy jde o procesy v prostředí s velkou kontaminací prachem a úlomky hornin, nemluvě o velkém zatížení, rázech a vibracích. Pro dosažení velké trvanlivosti a dlouhodobé životnosti ložisek je klíčový jejich správný výběr. Správný výběr znamená, že těžařské a stavařské provozy mohou maximalizovat provozuschopnost a produktivitu a současně snižovat náklady na údržbu.

Ložiska NSK Self-Lube® využívající nejmodernější konstrukci, materiál, mazivo a těsnění překračují trvanlivost běžných ložisek. Kromě toho je možné výběrem ložisek Self-Lube® s trojbřitým těsněním a ochrannou krytkou konce osy snížit náklady spojené s odstávkami a opravami.

Pro aplikace s velkým stupněm znečištění NSK doporučuje speciálně vyvinuté těsnění s trojitým břitem. Toto jednodílné lisované nitrilové těsnění se třemi břity je do ložiska upevněno prostřednictvím ochranného ocelového nálisku (je tedy zajištěné ve vnějším kroužku) a jeho konstrukce zajišťuje vysoce účinné těsnění, které chrání ložisko v náročných provozních prostředích.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down