01.11.2013 | 01:11
Autor:
Kategorie:

V Předslavicích se setkala minulost, současnost i budoucnost zemědělství

Tradiční Velkou podzimní výstavu zemědělské techniky a technologií uspořádala v Předslavicích na Strakonicku firma Liva. Letos patřilo k největším novinkám otevření expozice historické zemědělské techniky a nářadí.

Akce měla bohatou návštěvnost. Na úvod setkání informoval přítomné ředitel a jednatel společnosti Libor Jungvirt o tom, že rokem 2013 začíná nová obchodní historie firmy v oblasti prodeje a servisu zemědělských kolových a pásových traktorů. Jak bylo patrné i na doprovodné výstavě, nabídku traktorů Case IH doplnily stroje od finského výrobce Valtra. Značku Case IH reprentovaly traktory modelových řady Farmall, Maxxum MC, Puma a Puma CVX. Vysoké pozornosti se těšily vystavené stroje Valtra: od kompaktních modelů řady N přes střední výkonovou třídu s modelem T 163 až po nejvýkonnější model S 353 s plynulým pojezdem.
Německý výrobce Krone se prezentoval diskovými žacími stroji, rotorovými obraceči řady KW a KWT, dvou- a čtyřrotorovými shrnovači Swadro a svinovacími lisy modelových řad Fortima a Comprima. Výstavu lisů uzavíral model na obří hranolovité balíky Big Pack 1290 XC ve velmi dobré výbavě.
Z techniky Lemken nesměly chybět velmi úspěšné talířové podmítače Rubin. Provedení Rubin 9 doplňuje novinka s označením Rubin 12 s talíři o větším průměru a možností pracovat do větších hloubek. Vystaveny byly také pluhy této značky, rotační brány Zirkon a známé pneumatické secí stroje řady Solitair. Pro zájemce o výkonnou manipulaci firma vystavovala teleskopické nakladače Merlo Turbofarmer a Merlo Panoramic s odpruženým ramenem.
Své místo na výstavě měla také dvě odstředivá rozmetadla průmyslových hnojiv Rauch Axis. Známou devizou těchto rozmetadel je jejich preciznost práce a ovládací komfort pomocí vydařeného počítače Quantron. Dobře známá je u nás také značka Annaburger, kterou nese velké množství dopravní i aplikační techniky. Sortiment vhodně doplňuje svými robustními návěsy a hákovými nosiči firma Krampe. Vhodným a aktuálním doplňkem na výstavě byly mulčovače a stroje pro rozebírání válcových balíků.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down