07.11.2013 | 05:11
Autor:
Kategorie:

Velká zemědělská Agrotec již po šesté

Pardubické závodiště přivítalo již po šesté milovníky nejen opravdových koní, ale i těch pod kapotou. Tradiční akce Velká zemědělská Agrotec, jejíž organizátorem je společnost Agrotec a. s., se uskutečnila v pátek týden po slavné steeplechase Velká Pardubická. Na rozdíl od známého dostihu, na Velké zemědělské Agrotec neprobíhali cílovou rovinkou pouze koně, ale hlavně zemědělská technika.

Do cílové rovinky dorazilo nakonec třináct traktorů v agregaci s rozmetadly, cisternami mulčovači, žacími stroji, postřikovačem, lisem, secím strojem a strojem na zpracování půdy, dále dva nakladače, sklízecí mlátička, sklízecí řezačka a samojízdný postřikovač Pantera. Přehlídka strojů byla okořeněna odborným komentářem Ing. Jaroslava Musila, ředitele divize závěsné techniky a akčními scénkami jezdců a koní.

Každým rokem je na akci Velká zemědělská Agrotec k vidění nejedna zajímavost. Letos to bylo například rozmetadlo průmyslových hnojiv Amazone ZA TS Profis Hydro. Jeho vystoupení v Pardubicích bylo předpremiérou, protože oficiálně bude uvedeno na trh až na německé výstavě Agritechnica. Jeho výhodou je šířka pracovního záběru až 50 m a zásobník na hnojivo 4200 l.
Od společnosti Amazone byl dalším zajímavým strojem samojízdný postřikovač Pantera 4000, který zaujme například konstrukcí podvozku, vysokou ekonomikou provozu a sofistikovanými systémy dávkování postřikové kapaliny.
Jednou ze stěžejních značek sortimentu firmy Agrotec a. s. je New Holland. I tato společnost představila novinku v podobně sklízecí mlátičky řady CX s označením Elevation. Přítomný stroj je jedním z šesti prototypů, jejichž sériová výroba začne až v příštím roce.
V oblasti traktorů se v zástupu strojů objevil traktor New Holland T8.420. Jde o nový nejsilnější model řady T8 s maximálním výkonem 420 koní a plynulou převodovkou AutoCommand

Tradiční přehlídka strojů byla doplněna doprovodným programem, v jehož rámci si mohli účastníci některé stroje vyzkoušet. K dispozici bylo i bohaté občerstvení, komentovaná prohlídka pardubického závodiště z pohodlí kočáru taženého koňmi či různá představení. Nesmíme zapomenout ani na křest již tradičního kalendáře Amazone.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down