08.11.2013 | 12:11
Autor:
Kategorie:

Lesní technika v Jiřicích

Společnost Manatech CZ uspořádala 7. listopadu tradiční Den lesní techniky ve svém středisku v Jiřicích u Humpolce. S nabídkou v oblasti speciální techniky do lesa seznámil návštěvníky ředitel společnosti Miloš Lesina. Kromě tradičních výrobků, které jsou trvalou součástí nabídky, představil i zajímavé novinky.

Společnost Manatech CZ s. r. o. působí na našem trhu již od roku 1997. Původně se zaměřovala pouze na prodej strojů do zemědělství, ale postupem času rozšířila svůj prodejní sortiment na základě požadavků svých zákazníků i o stroje do lesa, komunální a stavební techniku. Dnes je firma výhradním dovozcem strojů od více než patnácti předních světových výrobců, které prodává prostřednictvím přibližně padesáti smluvních prodejců. Pořádání akcí zaměřených střídavě na zemědělskou a lesní techniku má v Jiřicích dlouhou tradici. Při každé této akci se návštěvníci seznámí se širokým sortimentem techniky a minimálně s jednou zajímavou novinkou. A stejně tomu bylo i 7. listopadu.

V  hlavní roli vyvážečky

Stěžejní pozornost věnoval Manatech při letošním podzimním Dnu lesní techniky švédským vyvážečkám Multiforest s více než čtyřicetiletou tradicí. Stroje, které se rodí nedaleko polárního kruhu, také zabíraly podstatnou část výstavní plochy. Multiforest nabízí širokou paletu vozů, od probírkových až po mýtní.

Zajímavé novinky

Horkou novinkou, představenou ještě před Agritechnikou bylo zcela nové ergonomicky navržené elektrohydraulické ovládání pro vyvážecí přívěsy. Jako druhou novinku, představil Manatech nový radiově ovládaný naviják Schlang & Reichart S+R DW 61 Alpin s tažnou silou 61 kN, který je osazen lanem o průměru 11 mm a délce 70 metrů. Naviják je vybaven štítem o šířce 1600 mm nebo vícelamelovou spojkou ze speciální slitiny kovů Sinter.

Celý článek vyjde v časopisu Farmář.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down