02.05.2014 | 06:05
Autor:
Kategorie:

Originální prezentace traktorů Valtra

Výsledkem zdařilé spolupráce mezi dovozcem traktorů značky Valtra do ČR, společností Topagri, s. r. o., a výrobním závodem ve Finsku, byla akce s názvem Valtra Demo Tour 2014. První dvě zastávky mezinárodní tour se konaly na dvou různých místech ČR, poté stroje pokračovaly do Rakouska a dalších států v Evropě.

Originální pojetí akce odpovídalo konceptu tohoto výrobce – na malém vzorku traktorů představit výrobní sortiment Valtry se zaměřením na specifické možnosti výbavy a provedení těchto severských traktorů. Ty jsou natolik ojedinělé, že nejlepší cestou pro seznámení je vlastní vyzkoušení. Proto důležitou součástí akce byly zkušební jízdy s traktory všech velikostí a s různými převodovkami i stylem řízení. Akce se zúčastnila také firma Mitas, jejíž pneumatiky měly obuté téměř všechny traktory Valtra.

Mechanické převodovky, plynulé převodovky, otočné řízení, to vše si mohl každý zájemce vyzkoušet. A to včetně novinky z veletrhu Techagro, traktoru Valtra řady S.

Unikátní přednost Valtry spočívá v tom, že umí přímo z výroby postavit traktor nejen do zemědělství, ale i pro využití v lesnictví či v komunálních službách. Nebo dokonce i pro armádu. Traktor  může být v různé barvě, což dobře dokumentovala pestrá paleta vystavených strojů v zelené, modré, černé, oranžové, červené nebo červenohnědé barvě.

Například model N103 pro lesní práce měl pro tento způsob nasazení typickou zelenou barvu. Byl osazen navijákem Pfanzelt. Další model této řady, traktor Valtra N 163, byl v provedení pro komunální služby.  

Traktor Valtra T203 s mulčovací frézou AHWI představil prakticky vyřešené otočné řízení.

K novinkám letošního roku patří modelové rozšíření série A. Tyto spolehlivé mechanické traktory se nabízí v provedení bez kabiny nebo i s kabinou. Výhodou je malá šířka (zhruba 1,6 m) a malá výška, především u verzí s ochranným rámem.

Druhou novinkou jsou nové traktory řady S. Na akci byl představen druhý nejvýkonnější model S 354 s maximálním výkonem 258 kW/350 k, s navýšením dokonce 272 kW/370 k. Zajímavostí byla integrovaná automatická GPS navigace.

Na konci představování strojů proběhla ukázka činnosti traktoru Valtra N103.4 HiTech při sběru válcových balíků s pomocí samonakládacího přepravníku od irského výrobce Keltec, kterou zachycuje přiložená videoukázka. Přepravník je absolutní novinkou společnosti Topagri.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down